top of page
Sök
  • 8:1

Kommunikation och skisser

Nu har våren äntligen kommit till Sundsvall, och med våren även inspiration! Förra veckan så blev vi klara med kommunikationssystemet så på den fronten är det enda vi behövt göra att förfina det, tex så uppgraderade vi det idag och gick från att använda 3 färger till att använda 2 färger! Lea, Petra, Kajsa och Elias som är ansvariga för det har de senaste lektionerna spenderat tiden med att träna på hur man använder det och från vad jag har hört så har det gått prima!

Våran uppgift är ju att få ett fordon att åka genom en bana som är 2 m lång och fylld av olika hinder som tex en trappa och brädor fordonet ska åka under. Fordonet får inte använda en motor med el, muskelkraft eller levande djur. På brainstorminglektionen vi hade för några veckor sen så försökte vi då komma på andra idéer för att driva fordonet, bla övervägde vi saker som en kärnkraftsmotor eller så kunde man kanske gå runt reglerna om djur genom att använda ett dött djur? Ganska snabbt så insåg vi att just de alternativen var fullkomligt värdelösa och istället gick vi vidare mot mer användbara drivmedel som gummiband eller en kugghjulsmotor. Vi var ganska säkra på att använda gummiband inte skulle ge bilen tillräckligt med kraft för att klara en hinderbana på två meter så ställde vi in oss på att använda kugghjul. Detta var även bra då Moas pappa är urmakare och därför så hade vi tillgång till alla material vi skulle kunna tänkas behöva använda via honom.

Kugghjulsmotorn

Just idag så delade vi in oss i 4 grupper, en grupp för att öva på kommunikationssystemet, en grupp för att göra skisser på bilen, en grupp för att bygga klart hinderbanan och sedan tänka över bilens estetiska uttryck, och sen en grupp för mig (Alva) som är bloggansvarig. Jag gick omkring och fotade och planerade detta inlägg (några av bilderna som jag lägger ut idag är även fotade av Moa, Ebba och Lea). Bygga-bana-gruppen blev klar ganska tidigt då vi redan hade alla bitar utsågade och istället gjorde de en lista på olika teman vi kan ha på bilen. Skissgruppen jobbade på väldigt bra men tyvärr så råkade de tappa bort min linjal under processen, som tur är så kommer jag definitivt ha råd att köpa en ny linjal om vi vinner teknikåttan!


77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tävlingsdag!

Idag är det torsdag och dags att tävla! Klassen anlände till Umeå igår och vi har övernattat på stf vandrarhem. Igår så gjorde vi även klart det sista på bilen så nu funkar den felfritt! Det vi gjorde

bottom of page